Stroški dostave

plačilo Paypal 0 €
kreditne kartice (Visa, MasterCard, Maestro) 0 €
po povzetju 1,99 €

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje VivoVita d.o.o., Dolenjska cesta 318, 1291 Škofljica, (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine  SuperZebra so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina SuperZebra je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom.

Upravlja jo podjetje:

VivoVita d.o.o.,
Dolenjska cesta 318, 1291 Škofljica
IBAN SI56 0430 2000 2263 770 (NOVA KBM d.d.)
Matična številka: 6597653000
Davčna številka: 76689492
Zavezanec za DDV: DA
Osnovni kapital 7500.00 EUR
Številka vpisa v sodni register: Sreg 2014/19198, Okrožno sodišče v Ljubljani

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini  SuperZebra.

VivoVita d.o.o., Dolenjska cesta 318, Škofljica in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne trgovine  SuperZebra urejata s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve spletne trgovine  SuperZebra ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku ter ga dobi preko elektronske pošte. Uporabnik je s tem dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Plačilne metode
Plačilo po povzetju – Plačilo po povzetju je primerno v primeru, če želite da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu.

Plačilo na transakcijski račun podjetja VivoVita d.o.o.

Plačilo preko plačilnega sistema Paypal – Plačilo poteka preko platforme Paypal. Plačate lahko z že ustvarjenim računom Paypal ali s plačilno kartico, ki jih Paypal podpira (Mastercard, Visa, Maestro)

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR. Cene vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo. Popusti se med seboj ne seštevajo razen če je to izrecno navedeno.

Pravica do odstopa od nakupa, vra
čilo blaga
Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: [email protected]

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo na http://www.vivovita.net/odstop.pdf

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik vrne prejet artikel v original embalaži na naslov prodajalca: VivoVita d.o.o., Dolenjska cesta 318, 1291 Škofljica

Vrnitev prejetih artiklov podjetju skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Vračilo vplačanega zneska se izvrši uporabniku (kupcu) na TRR uporabnika ali z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil uporabnik (kupec), razen če je uporabnik (kupec) izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov .

Odgovornost za stvarne napake
Stvarna napaka je kadar:
-izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
-izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
-izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
-je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Stvarne napake prijavite na elektronski naslov [email protected]

Stvarno napako lahko potrošnik reklamira v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Dobavni rok
Spletna prodajalna  SuperZebra  želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo na vaš naslov ali katerikoli drug naslov na območju republike Slovenije in tujine. Za dostavo skrbi GLS Slovenija in Pošta Slovenije.

Za blago na zalogi je dobavni rok do 5 delovnih dni (običajno 2 dni), v kolikor pa blaga ni na zalogi, bo kupec o tem nemudoma obveščen in tudi o predvidenem roku za dobavo.

Stroški pošiljanja
Strošek pošiljanja je enoten za pošiljanje na območju Slovenije v višini 3,60 EUR z DDV.

Strošek pošiljanja se obračuna za vsak nakup posebej. Če je pošiljka sestavljena iz večih delnih dobav, je strošek enkraten in sicer takšen, kot je bil izračunan ob nakupu.

Postopek naročanja
V spletni trgovini pošičite želen izdelek. Ko ga izberete se vam pokažejo podrobnejše informacije o izdelku, sestavi, ceni, akcijskih cenah, zalogi,…

V kolikor ima izdelek več variacij izberite želeno. S klikom na + ali – izbirate želeno količino izdelka. Po izbiri kliknite gumb “V košarico”. Količine posameznih izdelkov lahko spreminjate tudi v košarici.

Če želite kupiti več izdelkov, ponovite zgodnji postopek.

Za zaključek nakupa se postavite na ikono košarice in kliknite “Na blagajno”. Tu imate tudi možnost odstranjevanja izbranih izdelkov ali spreminjanja količin.

Postopek blagajne je razdeljen na tri sklope.

1. Način prijave

– Če ste se že registrirali v spletni trgovini uporabite “Prijava v obstoječ račun”.
– Če se želite registrirati uporabite “Registrirajte se”
– Če ne želite registracije in želite le enkratno zaključiti nakup izberite “Zaključi nakup kot gost”

Za prijavo lahko uporabite tudi vaš Facebook ali Google račun.

Spodaj vpišete naslov za dostavo. Vsa polja so obvezna.

2. Način dostave in način plačila

– Izberite način dostave

– Izberite način plačila

3. Povzetek vašega naročila

Tu lahkoi spreminjate količine izbranih izdelkov ali le te odstranite iz košarice. Če ste prejeli kakršnokoli kodo za popust jo vpišite v polje “Kupon” in pritisnite “Potrdi”. Če je koda pravilna se vam bo izpisala vaša ugodnost.

Za dokončno oddajo naročila morate soglašati s splošnimi pogoji. To potrdite tako, da obkljukate kljukico.

Za potrditev pritisnite gumb “ODDAJ NAROČILO”.

Podjetje bo shranilo besedilo pogodbe in je dostopno v tiskani verziji.

V sklopu registracije in oddaje naročil uporabljamo osnovne tehnične storitve za prepoznavo in popravo napak (prazna polja, pravilen vnos določenih podatkov kot so email, telefonska številka,…).

Pogodbe se sklepajo zgolj v slovenskem jeziku.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Spletne trgovine SuperZebra, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija
Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.  Blagovne znamke, objavljene na spletnih straneh SuperZebra so last njihovih lastnikov in so uporabljene zgolj v informativne namene.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na [email protected] ali po klasični pošti na naslov:

VivoVita d.o.o., Dolenjska cesta 318, 1291 Škofljica
Telefon: 01/3666-066

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Vse spore bomo reševali sporazumno. Če se o morebitni rešitvi s kupcem ne bi sporazumeli, se lahko kupec obrne na Evropski center za reševanje sporov.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. VivoVita d.o.o. ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.showV primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: [email protected]
Telefon: 08 205 65 90
Faks: 01 244 99 95
Kontaktna oseba: Uroš Petohleb
Spletna stran: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show